Interieurontwerp

Werkwijze interieurontwerp

Wij ontwerpen interieurs voor bedrijven, horeca en particulieren.
Wij vinden het belangrijk om onze opdrachtgevers goed te leren kennen zodat wij met aandacht en creativiteit een persoonlijk en uniek ontwerp kunnen maken.

Ons ontwerp proces is opgebouwd uit verschillende fases. Hieronder lees je welke stappen we over het algemeen doorlopen om een zo passend mogelijk design te maken. Elk ontwerp is echter uniek en we bekijken per opdracht welke stappen het best passend zijn.

Concept ontwerp

Wij inventariseren wat de wensen zijn voor het nieuwe interieur.
Hierbij komt het programma van eisen en wensen en een budget waar we rekening mee houden aan bod.

Na de inventarisatiefase breekt de onderzoeksfase aan. Wij duiken helemaal in de wereld van jouw wensen en jouw DNA. We doen inspiratie en ideeën op en deze worden uitgewerkt in een concept ontwerp.

Voorlopig ontwerp

Het concept ontwerp wordt uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Dit bestaat onder andere uit 3D tekeningen en visualisaties. We bespreken dit ontwerp in een persoonlijk gesprek.

De onderdelen die we meenemen in het interieurdesign zijn bijvoorbeeld kleur- en materialen plannen en custom made meubilair. Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van het interieur. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van licht en elektra plannen. Wij kijken hierbij naar het praktische en technische aspect en naar de look & feel van de ruimte.

Meer info over lichtplannen lees je hier

Definitief ontwerp

Na de feedback op het voorlopig ontwerp gaan we aan de slag om een definitief ontwerp uit te werken. Hierbij worden alle onderdelen van het interieur in een praktisch plan uitgewerkt. Men krijgt een fotorealistisch filmpje van het eindresultaat.

Nadat het definitieve ontwerp helemaal naar tevredenheid schakelen we over naar de uitvoeringsfase. Gedurende de uitvoering houden we toezicht op de uitvoering en bewaken het budget.
Lees hier meer over onze aanpak bij het begeleiden van uitvoeringen van onze ontwerpen.