7 Tips: hoe richt ik mijn restaurant in met anderhalve meter afstand

In dit artikel staan tips; restaurant inrichten met anderhalve meter afstand.
Lees ook andere tips om de beleving van je gasten optimaal te maken.

Alle restaurants zijn tot 28 april in ieder geval gesloten. Stel dat we straks weer stapjes gaan zetten in de goede richting, dan is het nog maar vraag of openbare gelegenheden zonder extra maatregelen voldoen aan “het nieuwe normaal”

Wij denken van niet. Consumenten zijn zelf kritisch op bijvoorbeeld hygiene en social distancing.
En als het kabinet straks de deur weer op een kier gaat zetten voor de restaurants, zal voor hen ook maatregelen gaan gelden.

Hieronder volgen een aantal tips die nuttig zijn als je gaat brainstormen over wanneer en hoe je restaurant straks weer open kan.

Tip 1: Mooie hand desinfectie dispensers

Hygiëne heeft voor de consument toch een andere invulling gekregen dan voorheen. We wassen massaal de hele dag onze handen en zijn ons erg bewust van hoe hygiëne geregeld is als we de deur uit gaan.

Zorg dat je in je restaurant meerdere hand desinfectie dispensers hebt hangen. Je kunt deze op opvallende plaatsen hangen zoals bij binnenkomst en onderweg van en naar het toilet. Meestal zijn deze dispensers niet de mooiste dingen.
Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor een desinfectie dispenser met uitstraling!

Tip 2: werk met handschoentjes

Dit kunnen bv de wat sjiekere zwarte handschoenen zijn of de klassieke en stylish witte katoenen handschoenen.

Tip 3: Denk ook aan de muren

Zijn jouw muren Corona proof? Er bestaan tegenwoordige hele mooie behangen die je gewoon met chloor af kan schrobben.
Een van de merken die afwasbaar hygiënisch behang hebben is Vescom.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Tip 4: Restaurant inrichten met anderhalve meter afstand

Zorg dat je optimaal gebruik maakt van de bestaande ruimte. Is het bijvoorbeeld mogelijk om aan de kop van de tafel een gast te plaatsen zodat je met drie personen aan tafel kan zitten.

Schakel een interieur ontwerper in om te bekijken wat de meest optimale inrichting/indeling is met anderhalve meter afstand.

Tip 5: werk met bewegwijzering voor looproutes

Zorg dat de looproutes aangegeven staan op de vloer zodat zowel het personeel als de gasten voldoende afstand kunnen houden.
Markeer om de tafel heen ook de cirkel van anderhalve meter om dit tastbaar en visueel te maken. Dit kan door een markering op de vloer of bijvoorbeeld dmv een karpet (ook goed voor de akoestiek)

Tip 6: werk met roomdividers in de vorm van afscheidingen

Om de tafels zoveel mogelijk van elkaar af te scheiden kun je werken met schermen, maar ook met roomdividers.

Satelliet meubelen heeft de inbetween bedacht.

Planten zijn een perfecte sfeermaker en ze kunnen ook dienen als sfeervolle afscheiding.

Tip 7: Laat aan je gasten zien dat je maatregelen hebt getroffen

Ik neem als voorbeeld een menu waar gerechten op staan die door een hele keukenbrigade onder handen moet worden genomen. Dat is nu niet handig. Kijk of je dit anders aan kan pakken en laat ook aan je gasten zien dat je hiermee bezig bent.
Zij zullen zich veiliger voelen en graag bij je komen dineren als ze weten dat je er alles aan gedaan hebt om de veiligheid te waarborgen.

Wil jij dat Duotone interior concepts mee kijkt naar jou specifieke situatie?

Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact op voor een gratis en vrijblijvende Quick scan van jouw restaurant, bar

of hotel.

Lees hier wat klanten zeggen over Duotone.

Deel deze blog