Interieurontwerp op maat

In deze blog lees je hoe een interieurontwerp  in zijn werk gaat.
Je leest ook welke diensten Duotone hierbij aan kan bieden.
Wij ontzorgen door van de eerste schets tot aan realisatie mee te denken met onze opdrachtgevers.

Kennismaken en inleven

De eerste fase van het interieurontwerp is het kennismaken met de opdrachtgevers.
In deze fase bespreken we de wensen en eisen van de opdrachtgever. Wij plannen een aantal verschillende contact momenten in omdat wij het belangrijk vinden om onze opdrachtgevers te leren kennen. In deze kennismakingsfase zit bijvoorbeeld ook een inspiratiesessie.
We krijgen samen duidelijk wat de opdracht wordt. Wat is het vertrekpunt voor het ontwerp en waar wil de opdrachtgever uiteindelijk naartoe.

Conceptontwikkeling

We leven ons in de opdracht in. We willen het DNA van het bedrijf of persoon weerspiegelen in het interieur.
Daardoor voelt het eindresultaat als thuis, ook als het om een werkomgeving gaat.
We doen eerst inspiratie en ideeën op.
Dan komen met de eerste sfeerbeelden, indeling en materialen.

interieurontwerp op maat Eindhoven, interieurarchitect, moodboard

Interieurarchitectuur

Onze interieurarchitect is gespecialiseerd ruimtelijke vormgeving. Dit gaat verder dan alleen een indeling. Er wordt bijvoorbeeld ook bouwkundig en technisch bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Wij vinden het belangrijk dat het interieur niet alleen de gewenste sfeer heeft maar ook functioneel en duurzaam is. Wij bekijken ook altijd hoe de akoestiek in de omgeving is en verlichting is ook een belangrijk onderdeel van onze ontwerpen. Door een fijne omgeving te creëren komen werknemers ook weer graag naar kantoor om te werken.
Op basis van de dagelijkse routing en wensen worden de functies aan ruimtes toegekend. Voor een functioneel en duurzaam ontwerp is deze kennis van zaken onmisbaar.

Kleur en materiaalkeuze

Sfeer is onmisbaar in een interieur. Om de juiste sfeer te bereiken is de balans in kleuren en materialen een must.
Wij hebben beschikking over onze eigen stalenstudio. Hierdoor kunnen wij voor ieder interieurontwerp, elke combinatie persoonlijk afstemmen. Wij kunnen snel schakelen op het moment dat er een andere keuze gewenst is gedurende het proces.

3D visualisatie

Naast de 2D plattegronden en uitgewerkte aanzichten, voorziet het team van Duotone het interieurontwerp ook van een 3D visualisatie. Het interieurontwerp wordt zelfs fotorealistisch weergegeven.
Hierdoor krijgt onze opdrachtgever een duidelijk beeld van het beoogde eindresultaat van hun droominterieur.

Licht en elektra

Goede verlichting is een vak apart. De lichtplannen van Duotone zijn compleet en praktisch opgezet zodat het team van uitvoerders exact weet hoe ze het in de praktijk moeten brengen.

Wij hebben inmiddels veel ervaring in het maken van licht- en elektra plannen voor zowel woonhuizen als bedrijven. Goede verlichting is onmisbaar in een interieur en kan een interieurontwerp maken of breken.

Bij het opstellen van een lichtplan is ook de mogelijkheid om armaturen in te tekenen welke passen bij jouw wensen. Dit kunnen lampen zijn uit onze eigen Soluxe Collectie, maar lampen van andere merken worden natuurlijk niet uitgesloten. Uitgangspunt is dat we jouw interieur laten stralen met de juiste verlichting!

Maatwerk

Een maatwerk meubel wat helemaal op de gewenste materialisatie en maatvoering is gemaakt is uniek.
Omdat een maatwerk meubel custom made is, maakt het je interieurontwerp bijzonder.
De interieurarchitecten van Duotone zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerk meubilair.
Dit kan bijvoorbeeld gaan om inloop kasten,  badkamer meubelen en garderobe kasten.

interieurontwerp maatwerk kast interieurbouw

Uitvoering

Het ontwerp is helemaal naar wens. De uitvoeringsfase is aangebroken. De uitvoering van een verbouwing is een intensieve en tijdrovende periode. Duotone Interieurontwerp en realisatie neemt je hierbij veel werk uit handen. Met onze ervaren projectmanagers en uitvoerders zorgen wij voor de uiteindelijke realisatie. Dit doen ze door aandachtig te werk te gaan en de tijd te nemen. Zo kunnen we altijd een geweldig eindresultaat garanderen. We hebben al deel uit mogen maken van verschillende spraakmakende projecten. We verwijzen je dan ook  met trots door naar onze projecten.

Heb jij ook een project? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Deel deze blog