Horeca interieur trends 2020: 5 tips

In dit artikel vind je onmisbare horeca interieur trends voor het inrichten of restylen van je restaurant of hotel.

Horeca interieur trends 2020 | Tip 1: ben jij al toekomst proof?

Het einde van het jaar 2019 nadert met rasse schreden. Mocht je al plannen aan het maken zijn voor een nieuwe restaurantinrichting dan lees dit artikel voor tips en inspiratie.

Een interieur van een restaurant gaat zo’n 3 tot 5 jaar mee. Je hoeft na die tijd niet meteen een hele verbouwing uit te voeren, maar het is wel aan te raden om het interieur dan eens onder de loep te nemen. Wellicht kun je met een ander kleurtje op de muur of nieuwe stoelen weer jaren vooruit.

Een interieur van een hotel gaat langer mee. Dat is nog zo’n 10 – 12 jaar up to date. In deze periode kun je het hotel interieur wel bij houden door steeds een ander hoekje te wijzigen. Bijvoorbeeld door middel van de styling van de lobby. Je gasten zien dan wel dat er aandacht besteed wordt aan het interieur. Je geeft het signaal af dat je het belangrijk vind dat de gasten zich thuis voelen. Dit wordt gewaardeerd want het gaat in deze tijd tenslotte om beleving.

Horeca interieur trends 2020| Tip 2 : interieur stijl chique

Er zijn een aantal uiteenlopende interieur stijlen die je op dit moment veel ziet.

Jaren lang waren de industriële interieur stijl en de vintage stijl erg populair. Deze stijlen zie je nu steeds minder terugkomen in de restaurant en hotel inrichtingen. Ik ben van mening ben dat je niet alleen naar horeca interieur trends moet kijken, maar vooral naar wat het restaurant of hotel wil uitstralen naar buiten toe. Wat past bijvoorbeeld bij de doelgroep van het restaurant? Maar ondanks dat kun je natuurlijk niet aan de trends voorbij lopen. Misschien zitten er wel onderwerpen bij die juist heel goed passen en kun je bv een mix van stijlen toepassen om de uitstraling te bereiken die je voor ogen hebt.

Een tijdloze horeca interieur trend is de chique stijl. Kenmerken van deze stijl zijn gebruik van neutrale kleuren,
een warme uitstraling en gebruik van natuurlijke materialen. Deze tijdloze trend vormt een goede basis en kan gemakkelijk aangevuld worden met trendy items.

Horeca interieur trends 2020| Tip 3: invloeden van art deco

Je ziet steeds meer invloeden van de Art Deco stijl terugkomen in interieur en vooral in de horeca interieurs. Deze stijl leent zich bij uitstek voor een mooie hotellobby of een chique coctailbar. Ronde vormen en luxueuze materialen zoals bijvoorbeeld fluweel en marmer staan centraal binnen deze stijl. Ook het gebruik van patronen speelt in deze stijl een grote rol.
Ik ben een grote fan van deze horeca interieur trend omdat het zo heerlijk mixt.

Horeca interieur trends 2020| Tip 4: kleur

COLOR! Kleur is met een grote come back bezig. Tot mijn grote plezier want ik houd er echt van!
Bij deze horeca interieurtrend is het interieur in 1 of 2 kleuren uitgevoerd.
Ik zie steeds meer horeca interieurs die uit 1 of 2 kleuren zijn opgebouwd.
Neem bijvoorbeeld de Streetfood Club in Utrecht die helemaal roze en groen
gekleurd is. De muren, vloeren en zelf het plafond is roze of groen. Ook de meubels komen in dezelfde kleuren.
Oke het is een beetje over de top maar wel origineel. Vind jij het too much om je hele restaurant, hotel of bar in zoveel kleur uit te voeren? Denk er dan eens aan om bijvoorbeeld alleen de toiletten op die manier te stylen. Gegarandeerd dat er over gesproken wordt door je gasten. Dat brengt mij meteen bij mijn volgende trend.

Horeca interieur trends 2020| Tip 5: Instagram waardig

Instagram is hot. Het is de bedoeling dat zowel de geserveerde gerechten als je interieur goed te showen zijn op Instagram.
En hoe kun je dat beter doen dan door er iets heel tofs van te maken.
Leef je uit!

Heb jij ook een project? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak! Bel of app met Mirella op: 0625007847
Ik werk bij grote projecten samen met een team van professionals. Samen met Elmi Jansen hebben wij Duotone.
Wij hebben al veel mooie interieur projecten samen gerealiseerd.

Deel deze blog