Horeca interieur inrichten | 5 tips

Horeca interieur | Tip 1: je doelgroep

Bij het inrichten van jouw horeca zaak draait het allemaal om 1 ding. Je klant. Maar wie is je klant? Welke doelgroep wil jij graag aantrekken met jouw horeca interieur? Bij een café wat life muziek speelt zijn andere dingen belangrijk dan in een sterrenrestaurant. Heb jij een familierestaurant of een ontbijttentje? Deze hebben allebei een ander publiek.
Onderzoek je publiek en ga vervolgens na of alle details van jouw zaak eigenlijk wel aansluiten bij deze doelgroep. Volg de routines die zij ook volgen en vraag jezelf daarbij steeds af: is dit geschikt voor mijn doelgroep?

Horeca interieur | Tip 2: verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk bij een horeca interieur inrichten. Je kunt een heel gaaf interieur hebben, maar als het op de verkeerde manier wordt aangelicht dan sla je de plank volledig mis. Een correct lichtniveau draagt zeker bij aan de beleving van jouw klant. Te weinig licht is niet fijn , maar teveel of als je erdoor verblind wordt is ook niet goed.

Horeca interieur | Tip 3: de eyecatcher

Zorg dat je altijd een verassende eye catcher in je zaak hebt. Dit kan zijn een kek kunstwerk maar ook een vette lamp of een op maat gemaakt meubel. Een eye catcher hoeft niet duur te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een muur met een mooi behang zijn.
Door de blikvanger zal jouw gast over je restaurant gaan praten of fotograferen en op Instagram zetten. Zo trek je ook weer andere gasten naar jouw zaak.

Horeca interieur | tip 4: het geluid

Ofwel de akoestiek. De akoestiek in een restaurant is ook 1 van de belangrijkste dingen. We kennen ze allemaal wel.
Van die restaurants waarbij je moeite moet doen om zelf boven het geluid van anderen uit te kunnen komen? Of dat je het gesprek van je buurman letterlijk mee kan luisteren? Een goede akoestiek draagt bij aan het behaaglijke gevoel van jou gast en heeft zeker invloed op de totaal beleving. Jouw gast zal eerder geneigd zijn terug te komen bij een goed geluidsniveau.

Horeca interieur | tip 5: schakel een professional in

Huur een ontwerper in om met je mee te denken over jou horeca zaak. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Een interieurarchitect helpt je juist om het maximale uit jouw horecazaak te halen met het budget wat je beschikbaar hebt.
Je maakt de juiste keuzes die voor langere tijd meegaan. Dat bespaart geld. Door een interieurontwerper in te schakelen bespaar je jezelf ook een hele hoop tijd. De ontwerper helpt je om sneller tot de juiste keuzes te komen en helpt je ook met de uitvoering van het plan. Dan kun jij je ondertussen bezig houden met dat wat jij het leukst vind: je gasten in de watten leggen!

Heb jij ook een project? Neem contact op! Voor een vrijblijvende afspraak bel/app 0625007847

Deel deze blog