interieuradvies, interieur trends, interieuradvies Eindhoven

Interieuradvies: de laatste trends

Trend 1: Thuis als veilige basis

Voor het inwinnen van interieuradvies kun je ook bij Duotone Interior Concepts terecht. Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends door het lezen van vakbladen.
Ook bezoeken wij beurzen in binnen en buitenland om de laatste trends te spotten.
In deze tijden van onzekerheid is gebleken dat thuis een veilige en vaste basis vormt. We werken steeds meer vanuit huis en we gaan ook minder de deur uit. Als men zoveel tijd thuis doorbrengt wordt het ook belangrijker hoe fijn men zich thuis voelt. Voldoet je interieur nog aan de veranderende situatie? Heb je bijvoorbeeld een fijne werkplek thuis?
Duotone geeft interieuradvies mocht je zelf het plaatje niet compleet kunnen krijgen

De Flexa kleur van het jaar 2021 is dan ook de kleur Brave Ground.

De trendvoorspelling van Flexa dit jaar is dat we allemaal opnieuw bekijken wat er echt toe doet in ons leven. We maken de balans op en vinden een nieuwe, positieve weg vooruit door vertrouwen te hebben in onszelf, samen te werken, voort te bouwen op het verleden en plannen te maken voor de toekomst. Het vergt moed om verandering te omarmen en onze huizen bieden hierbij een solide, ondersteunende basis voor creativiteit.

Trend 2: Planten en aardetinten

De eerste trend over interieuradvies zegt het eigenlijk al. Aardetinten gaan een comeback maken de komende tijd. In deze roerige tijden is het de aarde en de natuur die gewoon onverstoorbaar doorgaan. De natuur groeit en bloeit rustig door. Doordat we in zulke roerige tijden leven zoeken mensen onbewust de geruststelling en veiligheid van de natuur op.
Aardetinten, planten en natuurlijke materialen geven ons dat gevoel. We zijn op zoek naar de connectie met de natuur.
De plantentrend is al enige tijd gaande en zal de komende tijd alleen maar toenemen. Er is wel een verandering gaande op dat gebied. En dat zit vooral in de manier waarop we met planten in huis of op kantoor omgaan. Voorheen zorgden wij voor planten, maar bewust of onbewust is het nu zo dat de planten voor ons zorgen. Ze zorgen voor vaste rituelen, veiligheid en afleiding. Ook dragen ze bij aan een sociale omgeving. Bijvoorbeeld op kantoor doordat je samen met je collega’s voor de planten zorgt.

Trend 3: Interieuradvies werkomgevingen

Duotone geeft ook interieuradvies voor bedrijven. Ook hier signaleren we veranderingen in het werkklimaat.
De algemene verwachting voor de komende tijd is dat kantoorgebouwen steeds kleiner worden omdat men meer thuis werkt. De verwachting is dat ook na de Corona tijd het thuiswerken zal toenemen ten opzichte van daarvoor. Dat betekent dat thuis en werk steeds meer door elkaar gaan lopen. Dit heeft gevolgen voor zowel de thuisomgeving als de kantooromgeving.

Heb jij moeite met het vertalen van deze trends en ontwikkelingen naar jouw woon- of werkomgeving?

Bel ons! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van niet alleen sfeervolle interieurs, maar ook duurzaam en functioneel.

Plan hier een vrijblijvende (online) kennismaking. Neem contact op 

Deel deze blog