Bedrijfskantine inrichting | 3x inspiratie

In dit artikel vind je onmisbare tips voor de bedrijfskantine inrichting.

Bedrijfskantine inrichting | Tip 1: de functie

Bij de bedrijfskantine inrichting komt tegenwoordig meer kijken dan het neerzetten van een paar stoelen en tafels.

De kantine wordt ook steeds meer gebruikt om gasten te ontvangen of om een keer een presentatie te geven.
Ook zie je steeds meer dat de kantine of bedrijfsrestaurant gebruikt wordt als overleg lokatie om met 1 of meerdere collega’s in alle rust te kunnen overleggen.
In het project wat je op de foto ziet heb ik ook de indeling ook zo ontworpen dat al deze functies in 1 ruimte plaats kunnen vinden.
Door het toepassen van verschillende hoogtes in het meubilair krijg je een dynamische inrichting. Die dynamiek komt ook van pas bij de verschillende functies van de ruimte.

Bedrijfskantine inrichten| Tip 2: de sfeer

Werkplekken krijgen steeds meer sfeer en uitstraling. Het huiselijke gevoel wordt steeds meer geïntegreerd in de werkomgeving. Klimaat en sfeer worden steeds belangrijker.
Dit komt doordat wanneer een werknemer zich thuis voelt in de werkomgeving de kans op stress en ziekteverzuim steeds meer afneemt.
Ook het gebruik van de juiste kleuren en materialen kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn van de werknemer. Dit geld ook zeker voor de bedrijfskantine inrichting.
Op een gezellige plek kunnen lunchen draagt bij aan de goede sfeer op kantoor. En stel dat je ook gasten wil ontvangen in je kantine dan wil je toch ook leuk voor de dag komen?

Dat een kantoor een mooie uitstraling heeft maakt de werknemer trots. En een trotse werknemer fungeert als ambassadeur voor je organisatie.

In het project op de foto zie je dat ik de huisstijl van het bedrijf terug heb laten komen in de bedrijfskantine inrichting. De kleuren van de huisstijl komen terug in de inrichting.
De visual die gebruikt is geeft de stijl van het bedrijf ook weer. Deze wordt in meerdere reclame uitingen gebruikt en heeft precies de stijl die de opdrachtgever wenst.
Stoer (er werken voornamelijk mannen in technische monteurs functies), praktisch en sfeervol dat was de opdracht voor deze bedrijfskantine inrichting.

Dat stoere element zie je ook terug in de tafels van hout en staal. Deze zijn in samenwerking gemaakt met Stoutgemaakt.

Kijk hier voor meer foto’s van dit project.

Bedrijfskantine inrichten| Tip 3: bedrijfskantine als relax plek

Deze tip heeft te maken met zowel sfeer als functionaliteit. Het is belangrijk om tijdens je pauze even van je vaste werkplek af te gaan. Even geen beeldschermtijd om op te laden en er s’ middags weer vol energie tegenaan te kunnen gaan. Er zijn echter veel werknemers die structureel achter hun bureau blijven zitten.
Met een gezellige kantine zorg je er voor dat deze werknemer hier graag komt en dit belangrijke rustmoment pakt. Doordat iedereen uit de hele organisatie hier luncht spreekt men ook eens
mensen van een andere afdeling. Dit komt de algehele sfeer ook ten goede.

Heb jij ook een project? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel deze blog